Wij willen graag allemaal in een wijk of buurt wonen waar het goed is om te wonen. Naast de gemeente en andere instellingen kunnen we als bewoner ook zelf dingen doen. De gemeente heeft voor iedere wijk in Nijmegen geld beschikbaar voor bewonersinitiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk en/of buurt. Voor activiteiten die georganiseerd worden door bewoners voor bewoners in de eigen wijk. Uw aanvraag wordt in het stadsdeel Nijmegen-Zuid in behandeling genomen door het 4-Wijkenfonds, welke bestaat uit vertegenwoordigers van de 4 wijken: Brakkenstein, Grootstal, Hatert en Hatertse Hei. Wij stimuleren, helpen en beoordelen de aanvragen en brengen vervolgens advies uit aan de gemeente. Wij vergaderen elke 3e donderdag van de maand. Aanvragen dienen 6 weken voor de datum van de activiteit te worden ingediend.

Waar en hoe vraagt u aan?
Het aanvraagformulier kun u vinden op onderstaande sites:
www//wijkkranthatert .nl
www//mijnbrakkenstein.nl

of

download het formulier en print hem uit.

Digitaal aanvragen (heeft de voorkeur)
Er zijn nog twee andere aanvraagmogelijkheden: op papier invullen en afgeven bij de STIP Grootstal. Zij zijn geopend op maandag- en vrijdagochtend en op dinsdagmiddag.

U kunt ook op papier invullen, scannen en opsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Indien u geen toegang heeft tot internet, kunt u zich wenden tot STIP Grootstal of Hatert (Wijkcentrum De Schakel of in Hatert) en vragen om een uitdraai. Zij zijn geopend op maandagochtend, dinsdagmiddag en vrijdagochtend.

Verdere afhandeling
Het 4-Wijkenfonds beoordeelt de aanvraag en indien zaken onduidelijk zijn nemen we contact op met de aanvrager om de aanvraag nader toe te lichten. Ons advies geven wij door aan de gemeente. De schriftelijke bevestiging en financiële afhandeling vindt plaats door de gemeente.

Meer bekendheid
Omdat we meer bekendheid willen geven aan het 4-Wijkenfonds en de subsidiemogelijkheden voor bewonersactiviteiten, vragen wij u om kort na afloop van de activiteit een kort verslag, liefst voorzien van foto’s naar het 4-Wijkenfonds te mailen. Mogelijk wordt dit verslag opgenomen in de eerstvolgende editie van het wijkblad.

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vorig jaar heeft het 4-Wijkenfonds o.a. de kerstmarkt, een straatfeest, de breiclub en het Halloweenfeest voor kids gesubsidieerd.

Wij zien uw aanvragen graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

4-Wijkenfonds