hofjesbuurt nijmegenIn mei start woningcorporatie Talis met groot onderhoud in de Hofjesbuurt aan 87eengezinswoningen, 192 etagewoningen en 30 garages. De woningen krijgen een flinke opknapbeurt. Aan de buitenkant krijgen de woningen nieuwe frisse kleuren en een nieuwe entree (etagewoningen krijgen nieuwe entreeportalen). De vernieuwingen die ze aanbrengen sluiten aan bij de oorspronkelijke architectuur. Verder is er veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen gaan van energielabel C of D naar A+. Talen Vastgoedonderhoud voert de werkzaamheden uit.

De woningen krijgen meer comfort
De woningen in de Hofjesbuurt zijn nu ruim 60 jaar oud. Talis zorgt bij de opknapbeurt voor meer comfort. De woningen worden energiezuiniger en veiliger. Er komen nieuwe kozijnen met triple glas en we plaatsen zonnepanelen op de daken. De eengezinswoningen krijgen ook zonneboilers. Bij een groot aantal woningen worden de keukens en de badkamers vervangen. De toiletruimtes worden groter. Daarnaast komt er isolatie onder de vloer, in de spouwmuren en het dak wordt vernieuwd. De woningen krijgen mechanische ventilatie en indien nodig worden radiatoren vernieuwd. Ook vindt er asbestsanering plaats. Op het gebied van veiligheid komen er rookmelders en het hang- en sluitwerk gaat voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Bij de etagewoningen worden de balkons die aan de woonkamers grenzen vergroot en krijgen nieuwe hekwerken.

Samen met bewoners
Vooraf hebben bewoners aangegeven welke wensen ze hebben voor hun woning en woongebouw. Samen met een bewonersprojectgroep heeft Talis hier verder over nagedacht. Gezamenlijk hebben de bewonersprojectgroep en Talis gekozen voor de aannemer met het beste plan.

Planning en straten
Talen Vastgoedonderhoud is al enige tijd bezig met de voorbereidingen van de werkzaamheden. Zo is er een modelwoning gerealiseerd. In mei starten de werkzaamheden aan de etagewoningen. De eengezinswoningen starten in augustus. Voor de zomer van 2019 rondt Talis de werkzaamheden af. De woningen liggen in de volgende straten: Libellenstraat, Hommelstraat Steenhommelhof, Akkerhommelhof, Moshommelhof, Krekelstraat, Heidebloemstraat, Bijenkorf, Honingraat, Honingpot, Imkersstraat, Darrenhof, Honingbijenhof, Larvenhof en. Heidevenstraat. De bouwketen komen op de groenstrook tussen Heidebloemstraat en Krekelstraat te staan.

Contact met Talen of Talis
Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Talis via telefoonnummer (024) 253 39 11 of met Talen via telefoonnummer (024) 372 62 26.