GGD-testpaviljoen Arnhem-Nijmegen wordt locatie voor Stichting Open Nederland

logo ggdHet testpaviljoen Arnhem-Nijmegen (bij Lent) werd door GGD Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden gebruikt voor het afnemen van coronatesten. Met ingang van woensdag 19 mei 2021 wordt dit een locatie voor het afnemen van toegangstesten voor Stichting Open Nederland. Deze stichting organiseert in opdracht van VWS een netwerk van testlocaties waar mensen, zonder coronagerelateerde klachten, zich kunnen laten testen om toegang te krijgen tot een activiteit of evenement. Wanneer de deuren van het testpaviljoen openen voor deze manier van testen is nog niet bekend.

Voldoende capaciteit
Met het vervallen van het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen als GGD-testlocatie, behoudt de GGD ruim voldoende testcapaciteit in de regio. GGD Gelderland-Zuid opent op dinsdag 18 mei 2021 een nieuwe corona testlocatie aan De Biezen 1-3 in Nijmegen. De locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen komt vanaf 18 mei te vervallen. In Gelderland-Zuid zijn er daarnaast de teststraten in Tiel en Culemborg en bij het CWZ in Nijmegen.

Nieuwe testlocatie De Biezen
De nieuwe testlocatie komt in een bedrijfshal, van de vroegere EKI fabriek, naast de DAR. Er komen maximaal 10 testlijnen en er zal 7 dagen per week getest worden van
8.00 tot 19.15 uur. De locatie blijft in ieder geval geopend tot en met eind 2021. Het testen gebeurt in ‘De Biezen’ binnen in een bedrijfshal.

Testlocaties Gelderland-Midden
In de regio Gelderland-Midden kunnen mensen zich laten testen in Arnhem, Barneveld, Ede, Elst, Velp, Wageningen en in Nijkerk. Een afspraak maken voor een coronatest kan via de landelijke afsprakenlijn 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl.