Regionale mobiliteitsteams overal in het land van start.
Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen start vandaag!

Logo Mobteam RvN 2021Landelijk starten vandaag 35 Regionale Mobiliteitsteams (RMT). Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen is er een van. Mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf niet werk te vinden, kunnen vanaf vandaag terecht bij Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. De bedoeling is de werkloosheid te voorkomen of zo kort mogelijk te laten duren. Met hun aanpak zorgen zij voor meer kansen voor werkzoekenden en een betere match met het beschikbare werk in de regio.

Samenwerking
Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen is een samenwerking tussen zeven regiogemeenten, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV, vakbonden (CNV, FNV, VCP/de Unie), werkgeversorganisatie VNO-NCW, Leerwerkloket, S-BB en onderwijsinstellingen HAN en ROC Nijmegen. Zij bundelen in Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen hun krachten en expertises. Het team biedt maatwerktrajecten om werkzoekenden en zzp-ers naar (ander) werk te begeleiden. Afhankelijk van de persoonlijke situatie maken we samen een plan op maat. Denk hierbij aan loopbaanadvies, (om)scholing, scholing via praktijkleren in het MBO of bijvoorbeeld hulp bij schulden. Ook werkgevers helpen we graag op weg. Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen adviseert en ondersteunt bij vraagstukken zoals; niet voldoende werk voor personeel of het vinden van het juiste personeel.

Aanvullend sociaal pakket
Het kabinet kondigde al eerder een aanvullend sociaal pakket aan om mensen die als gevolg van de coronacrisis in onzekerheid zitten, nieuw perspectief te bieden. Regionale mobiliteitsteams spelen hier een belangrijke rol in. Nu de algemene steunpakketten vanaf 1 oktober aflopen, is de verwachting dat er meer mensen en werkgevers een beroep gaan doen op de regionale mobiliteitsteams.

Wethouder Petra Molenaar: “Ik ben blij dat Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen voor onze regio van start is. Ik hoop dat veel werkzoekenden, zzp-ers, maar ook werkgevers gebruik gaan maken van de diensten.”

Kwartiermaker Anita Friebel: “Ik ben blij met deze stap. We zijn achter de schermen al enige tijd bezig. Het projectteam is klaar om vanuit hun gezamenlijke kennis en expertise werkgevers, werkzoekenden en zzp-ers te ondersteunen bij het vinden van personeel en werk.

Meer informatie
Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of lees alles rustig terug via www.mobiliteitsteam-rvn.nl. Je kunt ons ook volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram.