het rariteitenkabinet2Komende weken organiseert toneelgroep Het Rariteitenkabinet verschillende open repetities voor geïnteresseerde toneelliefhebbers. Dit jaar start de groep alweer met een derde seizoen en regie en spelers zijn volop bezig met het komende theaterjaar. Daarom zijn zij op zoek naar leden om hun groep te komen versterken met nieuwe ideeën en creativiteit.

“We kijken met trots terug op een grote productie in ons vorige jaar, getiteld Pulse, waarbij we met vijf amateurspelers een volgens het publiek professioneel stuk op de planken brachten”, aldus regisseur Joost van den Oever. Samen met Milou van den Berg vormt hij een uniek, creatief regisseursduo, dat zelf een compleet nieuw, avondvullend toneelstuk bedacht, schreef en tot uitvoer bracht eind mei 2019. Dat stuk, Pulse, vertelt over de toekomst van het menselijke inlevingsvermogen wanneer social media, VR en AI een dominante invloed krijgen. Het stuk is tot stand gebracht door samenwerking van spelers met regie na een jaar vol verkennende gesprekken, improvisaties en veel eigen schrijfwerk. Pulse werd in het eerste jaar van de vereniging voorafgegaan door een uitvoering van twee komische eenakters, Tussen de happen door en Praatje in het park. Regisseuse Milou van den Berg: “We zijn dus steeds op zoek naar afwisselende projecten en komend jaar hopen we nieuwe, actieve leden daarbij te mogen verwelkomen.”

Naast acteren krijg je bij deze groep ook de kans een bijdrage te leveren aan alle andere aspecten van een toneelvereniging. Heb je dus andere creatieve talenten dan acteren, zoals het vormgeven en maken van een decor of kostuums? Ben je goed met licht- en geluidstechniek, of wil je bestuurlijke invloed? Dan ben je tevens van harte welkom. De groep organiseert vier open repetities op woensdag 25 september, 2 en 30 oktober, en 6 november van half 8 tot half 10.

Interesse? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Je ontvangt dan een uitnodiging met verdere informatie. Wil je nog meer weten over de toneelgroep of wil je een kleine sfeerimpressie, kijk dan op de facebookpagina of website.